Bewindvoering bij Ra Bewindvoering

Bewindvoering is een beschermende maatregel die door de rechtbank wordt ingezet om financiën te beheren. Bewindvoering is bedoeld voor mensen die moeite hebben met het zelfstandig beheren van hun financiën en kan voortkomen uit verschillende situaties, zoals gezondheidsproblemen, beperkingen, of ernstige schulden.

Wat is Bewindvoering?

Bewindvoering is een oplossing voor mensen die hun financiële zaken niet meer zelf kunnen regelen. Het kan nodig zijn vanwege bijvoorbeeld lichamelijke of geestelijke beperkingen, of vanwege problematische schulden. Als jouw situatie past binnen deze beschrijving, dan kan bewindvoering de juiste keuze zijn. Met bewindvoering neemt een bewindvoerder de volledige verantwoordelijkheid over je financiële situatie. Wil je meer weten over wat bewindvoering inhoudt?

Redenen voor Bewind

De volgende situaties kunnen redenen zijn bewindvoering.

Bewindvoering kan aangevraagd worden door:

  • De betrokkene zelf
  • Echtgenoot, geregistreerd partner of ander levensgezelschap
  • Familie
  • Voogd, curator of mentor

Wat doet een bewindvoerder?

Als bewindvoerder bij RA Bewindvoering nemen we een uitgebreid aantal aan taken op ons om uw financiële stabiliteit te waarborgen. Wij nemen alle financiële rompslomp uit handen en keren u wekelijks of maandelijks leefgeld uit.

Duur van Bewindvoering / Beschermingsbewind

De duur van beschermingsbewind wordt bepaald door de kantonrechter en is gebaseerd op de ernst van de financiële situatie van de cliënt en diens fysieke en/of mentale gezondheid. De exacte duur varieert dus van cliënt tot cliënt. Wil je meer weten over hoelang beschermingsbewind duurt? Wij kunnen je hierover informeren en begeleiden.

Overstappen van Bewindvoerder?

Niet tevreden met je huidige bewindvoerder? Overweeg je om over te stappen naar een andere bewindvoerder? Als je gelooft dat er een onwerkbare situatie is ontstaan met je huidige bewindvoerder, heb je de mogelijkheid om een verzoek in te dienen om van bewindvoerder te veranderen. Dit verzoek wordt ingediend bij de kantonrechter, vergelijkbaar met het indienen van een klacht. Wij kunnen je hierbij ondersteunen en uitleggen hoe je kunt overstappen van bewindvoerder.