Bewindvoering Tijdsduur: Wat Kun je Verwachten?

Ontdek hier hoelang bewindvoering duurt, factoren die hierbij van invloed zijn, en hoe RA Bewindvoering jou kan ondersteunen.

Hoelang duurt bewindvoering

De duur van bewindvoering varieert en wordt vastgesteld door de kantonrechter. In de meeste gevallen wordt er geen specifieke einddatum uitgesproken, waardoor het beschermingsbewind voor onbepaalde tijd geldt. U kunt zelf niet het beschermingsbewind beëindigen. Wel kunt u een verzoek tot beëindiging indienen bij de rechtbank.

Schuldenbewind
Wanneer bewindvoering wordt aangevraagd vanwege problematische schulden, wordt het bewind in eerste instantie ingesteld voor een periode van vijf jaar. Deze termijn is bedoeld om voldoende tijd te bieden om de financiële situatie te stabiliseren en oplossingen te vinden voor de schuldenlast. Echter, het bewind kan eerder worden beëindigd indien blijkt dat er een duurzame oplossing is gevonden voor de schulden en de cliënt voldoende zelfredzaamheid heeft ontwikkeld om zijn of haar financiën zelfstandig te beheren.

De duur van bewindvoering hangt altijd af van de individuele omstandigheden en de voortgang van het financiële herstelproces. Bij RA Bewindvoering streven we ernaar om onze cliënten te ondersteunen bij het vinden van effectieve oplossingen voor hun schulden en om hen te helpen een positieve financiële toekomst op te bouwen. 

Beëindiging van het Bewind bij RA Bewindvoering

Indien u van mening bent dat u zelf weer in staat bent om uw financiën te regelen, kunt u de kantonrechter verzoeken de bewindvoering te beëindigen. Bij RA Bewindvoering staan we klaar om samen met u de mogelijkheden te onderzoeken en een traject te starten om u stap voor stap te helpen terug te keren naar zelfstandig financieel beheer. Lees meer over het stopzetten van bewindvoering op de website van de Rechtspraak.

Overstappen van Bewindvoerder

Ondanks dat bewindvoering in eerste instantie vaak voor langere tijd wordt uitgesproken, is het mogelijk om van bewindvoerder te veranderen. Bij RA Bewindvoering begrijpen we dat deze beslissing een belangrijke stap is, en we staan klaar om u door het proces te begeleiden. We nemen u mee in het overstapproces en zorgen voor een soepele overgang, waarbij we rekening houden met uw specifieke behoeften en situatie. Ons ervaren team begint met een grondige evaluatie van uw financiële situatie en bekijkt hoe we u het beste kunnen ondersteunen. Vervolgens coördineren we de benodigde stappen, inclusief het informeren van uw huidige bewindvoerder en het zorgen voor een naadloze overdracht van documentatie. Ons doel is om u snel en efficiënt de ondersteuning te bieden die u nodig heeft, zodat u zich kunt richten op het bereiken van financiële stabiliteit en zelfstandigheid.

Vrijblijvend Advies

Vul het onderstaande formulier in, en ons toegewijde team neemt zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Naam(Vereist)
Adresgegevens(Vereist)

Aanmelden via Whatsapp

Wij zijn uitsluitend voor aanmeldingen ook bereikbaar via Whatsapp.

Aanmelden via de telefoon

Liever direct iemand spreken? Wij zijn ook telefonisch bereikbaar. Onze telefoonlijn voor aanmeldingen is geopend maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 12:00 en 12:30 tot 15:00

Wat zeggen cliënten over ons?

Bij RA Bewindvoering Nederland staat aandacht voor onze cliënten bovenaan, lees hun ervaringen.

Fijn bedrijf die haar verantwoordelijkheden serieus neemt

24 maart 2024

Fijn bedrijf die haar verantwoordelijkheden serieus neemt, schakelt snel en is doortastend.

Prettige ervaringen met dit bedrijf!

Bas Godee

Zeer positief en erg behulpzaam.

5 april 2024

Zeer positief en erg behulpzaam.

Tevreden over de uitleg ben blij dat er zelfs contact werd opgenomen of het eventueel eerder kon dan de tijd die afgesproken was.

Erg vriendelijke mensen die de tijd voor je nemen.

gizmo hoebe

Ik ben ontzettend tevreden met de diensten van RA bewindvoering

24 april 2024

Ik ben ontzettend tevreden met de diensten van RA bewindvoering en de persoonlijke begeleiding van Remko. Zijn professionaliteit en betrokkenheid hebben me echt gerustgesteld.

Keren Fenty