Wat is bewindvoering?

Bewindvoering is een beschermende maatregel die door de rechtbank wordt ingezet om financiën te beheren. Bewindvoering is bedoeld voor mensen die moeite hebben met het zelfstandig beheren van hun financiën en kan voortkomen uit verschillende situaties, zoals gezondheidsproblemen, beperkingen, of ernstige schulden.

Hoe vraag je bewindvoering aan?

Overweeg je bewindvoering aan te vragen? Bij Ra Bewindvoering begeleiden we je graag in dit proces. Bewindvoering vraag je aan bij de kantonrechter, waarbij eenmalige griffiekosten van ongeveer 85 euro van toepassing zijn. Deze aanvraag kan zowel voor jezelf als voor een ander worden ingediend.

Als de rechter groen licht geeft, ben je officieel onder bewind gesteld. Dit betekent dat je de verantwoordelijkheid voor je financiële situatie overdraagt aan de bewindvoerder van Ra Bewindvoering. Beslissingen met betrekking tot jouw vermogen worden nu door hen genomen.

Wil je meer weten of heb je hulp nodig bij het aanvragen van bewindvoering? Bij Ra Bewindvoering staan we voor je klaar. Neem gerust contact op en zet de eerste stap naar financiële rust.

Naam(Vereist)
Adresgegevens(Vereist)