Schuldsanering

085-7602480

Bereikbaar maandag tot en met vrijdag van 9 tot 12 en van half 1 tot half 3

info@rabewindvoering.nl

Voor informatieve vragen kunt u ons ook altijd mailen.

Geldproblemen? Schuldhulpverlening is een optie

Het hebben van geldproblemen kan verschillende redenen hebben. Zo kan iemand simpelweg niet goed met geld omgaan, een verslaving hebben, ontslagen zijn of een verkeerde lening hebben afgesloten. Waardoor het ook komt, u bent niet de enige die ermee kampt en u staat er niet alleen voor. RA Bewindvoering Nederland helpt u graag bij het aflossen van schulden en creëert weer rust in een chaotische situatie.

Wat is schuldhulpverlening

Voor wie problematische geldproblemen heeft en niet meer de financiële administratie in eigen handen kan houden, is schuldhulpverlening een oplossing. Een schuldhulpverlener beheert uw vermogen en zorgt ervoor dat uw schulden en vaste lasten betaald worden. Schuldhulpverlening bestaat uit twee vormen:

Schuldhulpverlening

Bij schuldhulpverlening worden de inkomsten en uitgaven beheerd door de schuldhulpverlener. Na een berekening van de inkomsten en uitgaven, wordt het leefgeld berekend. Het restbedrag wordt uitgekeerd aan schuldeisers. Het schuldhulpverleningstraject kan een halfjaar tot drie jaar duren, afhankelijk van de hoogte van het budget en de schulden. Uiteindelijk wordt de schuld 100% afgelost.

Schuldsanering

Ook hier wordt gekeken naar uw inkomsten, uitgaven en hoogte van de schulden. Het verschil tussen beide vormen is dat bij schuldsanering een Vrij Te Laten Bedrag (VTLB) berekening wordt gemaakt. Dit houdt in dat de hoogte van uw leefgeld wettelijk bepaald wordt. De schuldsaneerder maakt afspraken met de schuldeisers over het te betalen bedrag en doet een voorstel om de schulden in drie jaar tegen finale kwijting af te betalen. Het schuldsaneringstraject mag maximaal 36 maanden duren. Met het akkoord van de schuldeisers, wordt na deze tijd het restant van de schulden kwijtgescholden.

Hoe werkt schuldhulpverlening?

Het is aan u om de eerste stap te zetten door u aan te melden voor schuldhulpverlening.
Vanaf dat moment zijn wij voor u beschikbaar. En na de aanmelding? Zo werkt het:

1. Het telefonisch gesprek

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op en willen zoveel mogelijk informatie over de situatie waarin u zich bevindt. Tip: maak alvast een schatting van uw inkomsten, uitgaven en schulden. Zo bent u straks nog sneller door het proces heen!

2. Bezoek aan huis

Na een korte beoordeling komt er een consulent bij u langs. Samen bekijken wij uw mogelijkheden aan de hand van een overzicht van uw inkomsten, uitgaven, schulden en extra inkomsten waarvoor u mogelijk in aanmerking komt. Wij bepalen tot slot welke vorm van schuldhulpverlening bij uw situatie past.

3. Schuldsanerings- of schuldhulpverleningstraject

U komt terecht in het zogenoemde schuldsanerings- of schuldhulpverleningstraject. Aan de hand van een budgetplan krijgt u leefgeld en de rest beheren wij. Wij maken afspraken met schuldeisers en zorgen ervoor dat uw vaste lasten en schulden tijdig betaald worden.

4. U bent schuldenvrij!

Na afloop van het schuldhulpverleningstraject bent u weer schuldenvrij! U bent vrij van de geldproblemen en kunt weer genieten zonder financiële zorgen.

RA Bewindvoering Nederland helpt u graag

Hulp vragen in een instabiele situatie is niet gemakkelijk en daarom staan wij altijd voor u klaar. Als u van tevoren goed geïnformeerd wil worden over de procedure, kosten en overige zaken die bij schuldhulpverlening komen kijken, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Wij zijn er voor u!