Bewindvoering in de zorg

Voor mensen die langdurig ziek zijn, dementie, hersenletsel of een andere lichamelijke of geestelijke beperking hebben, is het bijhouden van de eigen financiële administratie niet meer vanzelfsprekend.

Professioneel beschermingsbewind voor zorgcliënten

Als u niet meer in staat bent voor de eigen financiën te zorgen, dan staat RA Bewindvoering Nederland voor u klaar. Met een mensgerichte aanpak begeleiden wij u en helpen wij bijvoorbeeld met het betalen van de rekeningen, verwerken van de post, aanvragen van eventuele subsidies, voorzieningen en/of toeslagen, de belastingaangifte en andere financiële verplichtingen waar u aan moet voldoen.

Werkwijze bewindvoering

Hoewel het aanvragen van beschermingsbewind wettelijk via de kantonrechter moet gaan, kunt u direct al bij ons terecht. Wij helpen u graag met het indienen van het verzoekschrift en gaan meteen voor u aan de slag. Nadat wij een intakegesprek hebben gehad en kennis met u hebben gemaakt, brengen wij uw inkomsten en uitgaven in kaart. Het budgetbeheer ligt bij ons en dat betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor uw financiën. Het inkomen wordt naar ons overgemaakt en u krijgt van ons een vast bedrag voor het levensonderhoud. Zo wordt uw inkomen/vermogen beschermd tegen misbruik van buitenaf en/of eigen handelingen.

Persoonlijke aandacht en wederzijds vertrouwen in elkaar is de basis voor een succesvolle bewindvoering. Allen werken wij in het belang van de klant en streven wij naar een stabiele financiële situatie.

Inhoudelijke details over de procedure en het proces leest u hier

Hoe lang duurt het bewind?

De duur van het bewind en de goederen die daaronder vallen, worden bepaald door de kantonrechter. In het algemeen wordt over alle goederen en voor onbepaalde tijd bewindvoering uitgesproken. Als u vindt dat u zelf weer in staat bent om zorg te dragen voor uw financiële verantwoordelijkheden, dan kunt u dit aangeven bij de kantonrechter. In overleg met de bewindvoerder wordt dan bepaald of dit inderdaad het geval is en aan de hand daarvan doet de kantonrechter uitspraak.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Contactgegevens

Postbus 217
8250 AE Dronten

E: info@rabewindvoering.nl
Vul ons contactformulier in

T:
 0321-230030
Bereikbaar ma t/m vrij 12:30 - 15:00

KvK: 77029771

Over ons

RA Bewindvoering Nederland helpt en ondersteunt mensen die niet in staat zijn hun financiële administratie bij te houden.

Met een team van zorgvuldige en deskundige medewerkers nemen wij uw financiële zorgen over door budgetbeheer of bewindvoering voor u op te starten.

Keurmerk

RA Bewindvoering Nederland is aangesloten bij 2 brancheorganisaties. Hierdoor kunt u van ons verwachten dat u de best mogelijke hulp krijgt op een professionele manier.